tiistai 11. huhtikuuta 2017

MINIMALISTIN MAANANTAI osa37: Kultainen vuosi -98


Pahoitteluni postauksen siirtymisestä. Äkillinen vatsatauti kuumeineen kaikkineen veti niin länään, ettei vaan pystynyt. Mutta eihän tässä niin hevosen selässä olla, päivä sinne tai tänne.
Oon väittänyt täällä silloin tällöin pitäneeni aina päiväkirjaa. Laatikoita penkoessa noita tarinointeja alkoi putkahdella vastaan, joten eiköhän pistetä arkistojen aarteet jakoon ja palata takaisin kultaiseen vuoteen 1998! Aikaan jolloin 12-vuotias Salli tepasteli ympäri Järvenpäätä läskipohjakengissään, keksi kuukauden välein uuden ihastuksen kohteen ja eli tv-sarjoille ja paikallisen leffateatterin Studio 1,2,3 tarjonnalle. Ilot ja surut katosivat Mäkkärin kokiksella ja kiertävän Tivolin pyörityksessä. Kirjoittajalle propsit päättäväisestä heipo dei -lopetuksen käytöstä ja KAPITAALIEN päräyttävästä hyödyntämisestä.

Niin, enkä tänä päivänä muista yhtään kuka oli J-P.



Rakas kirja
15.2.98

Kuuntelen tässä Maikkelia ja yritän keksiä tekemistä. Me katottiin eilen missikisat. Tiesin taas kuka voittaa. Eilen tuli myös euroviisut (karsinnat). Nyt tulee triller aah! Multa puuttuu enää 7-8 spice kuvaa. Jessss! Huomenna me mennään hesaan juhlimaan siskon "aikais" synttäreitä.
Heipo dei!

Rakas kirja
16.3.98

Niin lupasinkin kertoa torstaista viimeksi. (kirj.huom. oli yökoulu) Siellä oli kivaa. Me valvottiin Kaisan kaa koko yö. Ja pompittiin niin että jalkoja särki. Sitten aamulla me saatiin aamupalaa ja sitten me hoiputtiin tönkköinä kotiin. Kaisa tuli meille ja nukuttiin heti kun päästiin sänkyyn niin 6 tuntia. Sitten me lähettiin mökille. AARHG! En jaksa odottaa 1.4. Sillon me mennään Kaisan kaa kattoo Iiro Seppästä. Se on kaisan synttärilahja. Ja sitten iskä tulee. Jessss!
Heipo dei!


Rakas kirja
27.3.98

1.4. 1.4. 1.4. Jee. Se päivä vaan koko ajan lähenee. Eilen olin Kaisalla yö-tä. Me käytiin mäkissä ja nähtiin siellä J-P. Elämäni suuri rakkaus! Aah. Sitte me hihiteltiin ihan älyttömästi ja tuijoteltiin sitä. Kun se lähti ulos me seurattiin sitä. Ai nii. Me saatiin se asunto. Tosi kivaa. Mun huone on aika iso. Kiva näytelmä kerhon vika kerta on kohta ja näytelmä ei oo lähellä valmista. Äiti tuli just.
Heipo dei

Rakas kirja
1.4.98

Japa dapa duu! Maailman ihanin päivä! Tänään oli IIRO Seppäsen taika show! No niin nyt asiaan. Ensin veimme Kaisan silmät kiinni Järvenpäätalon eteen. Showhun tuli myös J-P. Aah. Esitys oli ihan BEST! Ja kun me oltiin menossa sieltä ulos me käteltiin Iiroa. Ou vau! Sitte me juostii suoraan mäkkiin ja J-P (humppaveikko) oli siellä. Se anto meille Iiron pelikortit. Sit Iiro tuli sinne ja me saatiin nimmarit. Kaisan kaa annettiin sille kirje missä luki:
Iiro sä oot Paras
T: Kaisa Salonen ja Salli Kari
Loppu aika me kiusattiin J-P:tä. Huomenna mä nään ISKÄN
Heipo dei



Rakas kirja
8.4.98

Kirjotin just äsken Päiville kirjeen. Siellä hesassa oli ihan kivaa. Me käytiin kattomassa semmonen teatteri esitys kun Rahalla saa. Lauantaina oli Kaisan synttärit. Siellä oli minä, Kaisa, Nina ja Essi. Me käytiin Mäkissä. Olin Kaisalla tiistaihin asti. Me mennään Ninan kanssa huomenna keilaamaan. Sisko vie mut sunnuntaina elokuviin kattomaan Hiiri, jota ei saatu hengiltä.
Heipo dei
P.S. Me esitettiin eilen se meijän esitys 15.min

Rakas kirja
21.4.98

Se elokuva oli hyvä. Olisin luullu että se olis ollu huonompi. Sen jälkeen me käytiin Carolssissa. Tivoli tulee parin päivän kuluttua. UFO ja TVISTER täältä tullaan! Aijon varmaan Maijan kanssa mennä katoon RAUTANAAMION. Siinä on Leonardo. Kouluakin on jäljellä enää 6 viikkoa. Jessss! Eipä sitten muuta.
Heipo dei

Rakas kirja
4.5.98

Rautanaamio oli niin hyvä että kävin kattomassa sen vielä Kaisan kanssa. Olin ennen vappua vähän yskäinen. Olin koko vapun Kaisan kanssa. Oli tosi kivaa. Meidän koulussa oli myös naamiaiset. Olin lääkäri (siskon "lainaamassa asussa"). Sori Michael! Leo kärpänen on purrut minuakin. Vaihdoin tänään kaikki Leo julisteiksi. Huomenna nään taas iskän ja kesä vaan lähestyy.
Heipo dei!



Rakas kirja
9.6.98

Ihanaa! Ylihuomenna lähden Iskän kanssa TANSKAAN. Olemme siellä melkein viikon ja mikä parasta näen ihanaa isä-pappaa. Kesäloma on muuten kreat! Olin just Viholaisilla. Kuuntelen taas Maikkelia. Sain sen Moonwalkkerin. Se on I-H-A-N-A! Olin Maijan ja Emmin kanssa. Tänään tuli Aku Ankka ja Karvinen.
Heipo dei!

Rakas kirja
22.7.98

Sori ihan hirveesti. Nyt on kyllä jääny ihan hirveesti kertomatta. Mutta pää ydin on tämä: olen reissannut itteni puhki, olemme muuttamassa ja olen ihastunut Antonio Banderasiin. Katoin tänään elokuvan Älä luota vieraisiin. Niin meillä on nyt se asunto. Sitä ollaan kovaa vauhtia remontoimassa. Kohta alkaa koulu ja päästään Lappiin.
Heipo dei!

Rakas kirja
1.10.98

Kiitos aploodeista! Sain ranskan sanakokeesta 10 ja enkun sanakokeesta 9,5. Jes! Tulossa on vielä molemmista summatiiviset. Huomenna on yökoulu (hillujaiset) ja tänään on kuvis. Minulla on nyt 5 tai 6 X-files sarjaa nauhalla. Saan yhden oikean videon minkä nimi on END. On mulla myös 7 salaiset kansiot pokkaria. David Ducshovny on siis ihan BEST, SÖDE ja ehkä SEXYkin. Tässä kuussa tulee Zorro. Meillä oli tänään liikkaa. Ihan kivaa (ihme kyllä!). Sain iiiihanan Maikkeli kirjan jota en ole ehtinyt vielä lukee. Se on suomeks.
Heipo dei!
P.S. Mulla on mun epäonnistuneet koulukuvat.


Rakas kirja
22.10.98

Syön suklaata ja kuuntelen SPace themes cd:tä. Tulin tänään Muoniosta, iskän luota. Olin siellä viikon. Ensin olimme mummon luona pari päivää. Olin yksissä ristiäisissä. Lopun aikaa olimme iskän ja Anitan asunnossa. Siellä oli tosi kivaa. Menen sinne taas seuraavaksi jouluksi. Eka joulu poissa kotoa. Kuten huomaat huomenna on Zorron ensi-ilta Järvenpäässä. Ja meillä on siihen LIPUT Kaisan kanssa. KUVITTELE! VAU! Rauhoitu Salli, rauhoitu! Hengitä! Yllätys, yllätys. Minulla on taas uusi mies ihanne. Robbie Williams. Sillä on kaks ihanaa kappaletta. Let me entertaine you (tai jotain vastaavaa) ja Millenium. Saan warmaan sen cd:n.
Heipo dei!

Rakas kirja
4.11.98

Zorro oli ihana! Tänään sato lunta! Oikeen kunnolla ja suht paljonkin. Viime perjantaina minä, Nina ja Kaisa käytiin kattomassa Carreyn uusin leffa. Truman Show. Se oli hyvä. Ja sitten kävimme Kaisan kanssa kattomassa Zorron uudestaan. Eilen olimme Ninalla internetissä. Kävimme Chattailemassa ja idolisivuilla. Davidin, MJJiin, Antonion ja Gillianin. Sain isosta Ranskan kokeesta 7 ja pienemmästä 10+! On myös ollut kahet enkun kokeet + matskun isot. HUH! Vaihdoin Maijan, Millan, Annun,
Saaran ja Emmin ryhmään. Joskus en kestä Kaisaa ja Ninaa. Saimme tänään luokkasormukset. Ihan hienot (kai). Niissä on jotain noppia. Tänään saan sen Robbie Williamssin cd:n. JES! Viikonloppuna äiti lähtee Pariisiin. Ja sisko pitää mulle yhen yön seuraa.
Heipo dei!
Tein Emmin kaa jätti lumpparin.

Rakas kirja
17.2.99

Olen pitänyt toista päiväkirjaa. Moni asia on muuttunut. Jumaloin nykyään ROBBIETA, enkä oo enää Kaisan kanssa. Olen enimmäkseen Emmin ja Maijan kanssa. Lopetin pianon soiton ja Siiri on kuollut (toinen undulaateista). Aiomme ottaa tilalle uuden nymfin ja antaa Taavinkin pois. Nymfin nimeksi tulee Anton. Sisko oli meillä tänään. Ens viikonloppuna on X-files juhlat. Telkkarista tulee kaks yötä pelkää FILESIÄ. Minä ja Emmi mennään Maijalle, koska Kaisa yhtäkkiä peru sen että olisin voinu tulla niille. Inhoon Kaisaa ja Ninaa.
Heipo dei!




 253. CZECH PHRASE BOOK

Okei, nyt tulee viimeinen satsi kirjoja! Meni aika monta kuukautta saada ne kaikki viisitenkymmentä nidettä esiteltyä, mutta nyt se on hoidettu. Huh. Ainoo vaan, että mitä mä sitten seuraavaksi keksin laittaa pois kun olis vielä sata tavaraa heivattava... Nää pari viimistä kuukautta tuleekin olemaan aika hankalta.

Tämän pikkukirjasen lainasin äidiltä kun käytiin lavastusporukalla Tsekeissä. En lopulta edes yrittänyt taablata paikallista.
 254. ALEKSIS KIVI: NÄYTELMIÄ

On kyllä aika kaunis esine. Oli pakko laittaa vielä havainnekuva kirjan koosta, muutaman tulitikkulootan tilaan mahtuu. Sinänsä ei kovin harmillinen esine omistaa, kun mahtuu niin pieneen. Mutta pois. Pois pois.

 256. NOIDAN KÄSIKIRJA

Noidan käsikirja sopii hyvin tämän nostalgiapostauksen kruunuksi. Ai että, tän kirjan kuvituksesta sai hyvät kauhut päälle silloin ala-asteaikana. Varsinkin se sininen leijuva miehen pää. Huh huh.
 257. SIVISTYSSANASTO

Eipä näitä sanakirjoja tarvi nettiaikana enää fyysisinä säilöä. Ja mulla on Max.
 258. TUUVE ARO: YÖSTÄ AAMUUN

Tykkään Tuuve Aron novelleista ihan hulluna, joten otin tämä äidin poistohyllystä pelastama nide on odottanut hyllyssä pitkään. Nyt vaan on kova tarve luopua kaikista niistä kirjoista, jotka aktiivisesti odottavat lukemistaan. Lupaan hankkia tämänkin kirjan käsiini, sitten kun aika on oikea. Sitä ennen, antaa muiden lukea.
 259. WIEN: KARTTA+OPAS

Wien oli ihan kiva kaupunki, muttei ehkä niin kiva että olisin ihan lähiaikoina palaamassa. Nää pienet opaskirjaset on musta näpsäköitä. Mutta ehkä voisin ensi kerralla lainata oppaani kirjastosta.
 260. AUGUST STRINDBERG: FADREN / FRÖKEN JULIE

Maxin panostus roinatalkoisiin. Teatterikirja på svenska. Ei.

1 kommentti:

  1. Oiii, ihanaa oli lukea nyt näin ensimmäistä kertaa menneiden aikojen päiväkirjoja. Päiväkirjan pitäminen on yksi parhaista asioista, jotka ihminen tulee aloittaneeksi jo lapsena. On tärkeää säilyttää ne. Minulla on jäljellä yksi 8-vuotiaana aloitettu päiväkirja ja sitten meneekin melkein 20 vuotta, ennen kuin on dokumentointia tallessa. Nimittäin on mielenkiintoista tutustua vuosien jälkeen siihen ihmiseen, joka on joskus ollut. Itseensä. Kiitos blogista. T. Äiti P.S. Jännä toi rakkauden kohteiden lievästi sanottuna vauhdikas vaihtuminen tietyssä iässä. Samaistuin. Vaikka mullahan oli kestona kaiken taustana Elvis. Samaistuin myös elokuvissa laukkaamiseen. Sitä aloin tehdä jo varmaan 7-8-vuotiaana, kun Järvenpään Filmilinna oli meidän talosta seuraava talo ja äiti tunsi omistajat. Sain elokuvakokemusten lisäksi upeita julisteita huoneeseeni. Aijaijai, ne olis nyt kovaa hard-core-nostalgiaa.

    VastaaPoista