maanantai 13. heinäkuuta 2015

Rokkifestarin kierrätyskoristeet (Salli)

Ensi torstaina eli 16.7. Ravintola Kaisaniemessä pärähtää käyntiin jo kolmatta kertaa Ratarock! Sehän siis on päivän pituinen rokkifestari, jota järkkäilee Helmut ry eli Lapsus lupuksenkin kovasti kannattama Helsingin ylioppilaiden elävän musiikin yhdistys. Ratarockissa on tänäkin vuonna tarjolla tiukka 12-tuntinen elävää musiikkia, joka sätkii tuoreena kuin juuri veneeseen nostettu hauki. Ratarock on näpsäkkä tapa päivittää tietonsa stadin bändiympyröiden uusista tulokkaista, sillä esiintyjälistan tusinasta löytyy varmaan jokaiselle jokin uusi tuttavuus. Ja uusiin juttuihin tutustuminenhan on ihan parasta. Muutenkin, musta ihan ok tapa viettää lomapäivää on kuunnella livemusaa terdellä viiden euron sisäänpääsyä vastaan.

Me ei Lappareiden kanssa tänä vuonna osallistuta soitteluihin, kun Maxilla on kädet kyynärpäätä myöten järjestäjän hommissa, mutta Joelin toinen kokoonpano Näppituntuma on kyllä mukana. Ja sehän saattaa tarkoittaa allekirjoittaneelta räbäytys-vierailuja... Uskaltauduin itsekin lupautumaan osaksi festaria järjestävää joukkoa ylväänä tittelinäni Somistusvastaava. Kirjoitan sen isolla, koska otan sen vakavasti. Saatan vielä laminoida itselleni nimilaatan ennen torstaita. Ymmärrettävästi opiskelijajärjestön budjetti on todella niukka, joten päätin jättää kauppojen paperikrääsäkoristeet hyllyihin ja värkätä omia kierrätyskoristeita! Näillä keleillä ei edes haittaa istua kotona näpertelemässä ja askartelu on jokatapauksessa maailman parasta puuhaa.

Ensiksi kaivoin kaapeista esiin vuosien varrella keräämäni väripaperiarsenaalin ja rupesin taittelemaan paperiviuhkoja. On muuten tosi simppeli tapa tehdä aika näyttäviä riiputtimia. Sitten suuntasin jokaisen tee-se-itse-sankarin aarreaittaan eli Kyläsaaren kierrätyskeskukseen ja lunastin itselleni sylillisen kankaita aivan naurettavan pienellä summalla. Hinnat olivat jo valmiiksi kevyitä ja sitten vielä 50% kesäalennus! Muistakaa ihmiset aina käydä ensin kiertsiltä katsomassa ennen kuin menette niihin ylihintaisiin askartelu- ja kangasliikkeisiin. Karhunosa omasta budjetistani menikin sitten rautakaupassa kun piti ostaa puoli litraa mustaa maalia mainosbanderolleja varten. Olisi varmaan pitänyt ruinata joltain tutulta teatterinpajalta mokoma minimaalinen maalipurnukka ilmaiseksi, mutta enpä tällä kertaa viitsinyt. Oli niin kova kiire päästä tekemään.

Viuhkatalkoot
Testiripustus keittiössä
Mainosbannereiden maalaussessio
Lippusiima toimii aina

Kierrätyskeskuksesta lähti siis mukaan oranssi lakana banderolleja varten ja kukallisia kankaita lippusiimoihin. Lippusiimat on meikäläisen mielestä varma nakki, aina näyttää hyvältä. Pari lippusiimaa ristissä ja heti on bileet. Tietysti tässä on nyt vähän puuhaamista, kun päätin tehdä kaiken käsin. Itse. Ja yksin. Koska kukaan ei saa auttaa, koska on vain yksi Somistusvaastaava! Kevennän stressiäni kuitenkin sillä tiedolla ettei Ratarockissa ole aiemmin ollut erillistä koristelijaa ja silti on olleet hyvät bileet. Eli tänä vuonna tulee entistä paremmat bileet! Somisteiden lisäksi ajattelin laittaa festarialueelle pystyyn pienen taidekojun, jossa väsäilen halukkaille runoja, muotokuvia ja kasvomaalauksia teemalla Jytäkesä 2015. Tulkaa tsekkaamaan uusia bändejä ja koristeita ja meininkiä! Sateellakin voi tulla, silloin siirretään homma ravintolan sisätiloihin. Sisällä jytääminen on aika varteenotettava vaihtoehto, sillä 200-vuotias Ravintola Kaisaniemi on itsessään aikas tunnelmallinen lokaatio.

Nähdäänkö siellä?

Jytäkesän 2015 sotamaalaus

2 kommenttia:

  1. Aivan mieletön juttu. Aivan mielettömiä ideoita ja koristeita. Toivotan tosi tosi upeeta rokki-iltaa niin yleisölle, esiintyjille, järjestäjille ja ennen kaikkea SOMISTUSVASTAAJALLE. Halaus mammalta.

    VastaaPoista
  2. Enpä ikinä totu todistelemaan etten ole robotti. Noista kuvista kun ei tiedä, mikä on kuvaajan mielestä voileipä tai salaatti tai sushi... grrrrrrrr.... mutta onnistuina....

    VastaaPoista