perjantai 19. kesäkuuta 2015

Salon lastenlaulukilpailu ja Tampereen Siskopäivät (Salli)

Aurinko ujostelee pilvien takana, sadekuurot vierailevat pihassa tämän tästä kuin kutsumattomat vieraat mökkireissulla ja helleaallot ovat kai eksyneet reitiltä. Kesäkuu on ollut säiden puolesta kolea, mutta onneksi musiikillisesti leuto. Tässä pari huippuhetkeä:

Käytiin kesäkuun alussa Maxin kanssa Salon lastenlaulukilpailun finaalissa esittämässä kehtolaulu, johon äitini oli tehnyt sanoituksen ja itse kehitin sävelen. Max sovitti kappaleesta lempeän tuutulaulun ja käytiin kahdestaan Seinäruususeppeleenä osallistumassa finaalikonserttiin. Jotenkin oltiin missattu tieto siitä, että kaikki osallistujat esiintyvät taustanauhan kanssa, joten Maxin lavaosuudeksi jäikin istuskella kiikkustuolissa ja näpelöidä kitaraa musikantin näköisenä. Joskus meikäläiseltä jää tämän tyyppiset pikkudetskut, kuten taustanauhat ja sellaiset rekisteröimättä. No, ainakaan Maxin ei tarvinut hermoilla onnistumisestaan. Itse puolestani sain jännittää sanojen muistamista ihan livenä, kun muiden kirjoittamaa tekstiä on aina vaikeampi sisäistää kuin omia läppiä. Tai ainakin toisen kirjoittaman tekstin mokaaminen nolottaa enemmän. Suoriuduimme kuitenkin kunniakkaasti tästä kahden minuutin pituisesta haasteesta, vaikka emme palkintosijoille yltäneetkään. Tulipa kuitenkin ensimmäistä kertaa esiinnyttyä taustanauhan kanssa. Ja eka lapsiyleisö. Ja kaikki finalisti pääsivät lastenlaululevylle eli meidän eka jonkun toisen kustantama levytys. Pelkkää plussaa siis.

Smoothiesti matkalla Saloon

Seinäkettu ja seinäkukka
13.6. Tampereella järjestettiin Siskopäivä, joka oli syöpään sairastuneille naisille suunnattu voimaantumis- ja hyvinvointitapahtuma. Päivän ohjelma huipentui iltakonserttiin Telakalle, jossa saimme yhdessä The Rack Doll:n kanssa kunnian esiintyä. Ja olipa kyllä Telakalla aivan huippu meininki! Tupa oli täynnä ihania Siskoja, jotka olivat viettäneet yhdessä tunnerikkaan päivän kuunnellen luentoja ja jumpaten, laulaen, skoolaten ja ties mitä, joten tunnelma oli jo valmiiksi lämmin ja nosteinen. Pääsimme siis esiintymään suunnilleen parhaisiin mahdollisiin olosuhteisiin ja ai, että oli kiva! Porukka tanssi mukana heti alusta lähtien ja meiltä tilattu Haloo Helsinki -cover päättyi yhteislauluun ja saatiin vetää encore ja levyjäkin myytiin. Kaikkien näiden tuhnuisten kellarikeikkojen ja tyhjille klubeille soittamisien jälkeen tuollainen meno kyllä hivelee sielua. Ihania syöpämuijia! Koko bändi kyllä voimaantui siitä elinvoimasta, joka tuosta yleisöstä kumpusi. Nyt jaksaa taas mennä hyvillä mielin kellariin.

Retki Tampereelle oli Lapsus Lupuksen ensimmäinen keikka Helsingin ulkopuolella. Saatiin järjestäjän taholta matkat ja majoitus, niin että oli kiva hetki leikkiä oikeaa, kiertävää rock-bändiä. Nyt meikällä on vuorokauden verran kokemusta rock-elämästä ja täytyy sanoa että tykkäsin. Sekoiluakin tuli edes se minimimäärä, että myöhästyttiin Helsingin junasta koko porukka ja kotona huomattiin Maxin esiintymisasun jääneen hostellille. Muutenhan olimme oikein sievästi ja keikan jälkeen käytiin vaan pizzalla ja mentiin saman tien tutimaan.

Ravintolavaunun kingit

Max sai linssikeittoa, löysi HBL:n ja vakuuttui täten Tampereen miellyttävyydestä
Ruokapalkalla duunissa eli lounashetkestä kaikki irti

Soundchekkii Telakalla
Odoteltiin tunti seuraavaa Helsingin junaa ja syötiin pullaa


Seuraavaksi jatkamme erinäisissä teknisissä ongelmissa rämpimistä eli alamme viimeistellä uusien sinkkujen miksausta ja niille musiikkivideoita. On kovaa settiä luvassa! Lupuksien parhaat biisit siellä odottelee. Mutta ensin vietellään vähän Juhannuksen yötöntä yötä. Olkaahan rauhassa ja nautiskelkaa syreenin tuoksusta.

PS. Niin, sen verran haluan vielä mainostaa Siskoja, että kyse on nimenomaan sairastuneita tukevasta toiminnasta toisin kuin esimerkiksi nuo Roosanauha-hommat, joissa tähdätään syöpätutkimuksen kehittämiseen. Nekin kampanjat on tärkeitä, mutta roosanauhoista kerätyt rahat eivät siis mene suoraan potilaille. Jos haluat tukea syöpään sairastuneiden kuntoutumista niin voit käydä Sinellistä ostamassa Siskorusetin. Ne on myös coolin näkösiä. Ei mulla muuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti