maanantai 13. huhtikuuta 2015

Rap-ankka sanoo swag swag swag swag (Salli)

Huh, suoritinpa viime viikonloppuna elämäni ensimmäisen rap featuroinnin... tai siis fiittauksen... eli vierailun... Sanataidetta kävin esittämässä yhdessä biisissä Näppituntuman keikalla Bar Loosessa, kun vakiräppäri oli estynyt tulemasta. Ja yhteyteni Näppikseenhän on tietysti se, että Joel soittaa kyseisessä porukassa rumpuja. Latelin siis jo valmiiksi kirjoitettua tekstiä Turkuun-kappaleeseen. En uskaltautunut kynäilemään mitään omaa viikon varoitusajalla, kun oli ihan tarpeeksi hommaa sisäistää säkeistön verran riimittelyä kylmiltään. Kyse kun ei ole meikäläiselle kovin tutusta ilmaisumuodosta ja halusin kovasti tehdä kunniaa tekstin kirjoittajalle. Kuumotti muutenkin ajatus  jonkun toisen keikalla mokaamisesta. Omat keikat voi ottaa rennommin kun tietää mitä tekee, mutta nyt mentiin yksillä treeneillä ja päälle iski vieraskoreus.

Takahuonetunnelmia ennen keikkaa
 Onneksi homma meni h-hetken koittaessa aika nappiin! Ei tee mieli sanoa, että ihan timanttisesti justiinsa nappiin, mutta tarpeeksi hyvin. Ei sillä, että olisin mokaillut tekstiä tai mitään, mutta olo oli aika hektinen ja jännittynyt. Huomasin, että alkoi oikein mikrofonikäsi täristä kesken oman osuuden, mitä ei kyllä tapahdu laulukeikoilla yleensä. Ehkä pääsen vielä joskus yrittämään uudelleen ja rennommin, että jää itsellekin varma fiilis. Joka tapauksessa oli superhauskaa päästä vierailemaan ihan erilaiseen porukkaan ja isoon jengiin, jossa on töötit ja kaikki. Kiitos koko Näppis-porukalle tästä luottamuksen osoituksesta. Illan muina esiintyjinä heiluivat muuten Ranta&Räsänen sekä aina yhtä kovalla energialla meuhkaava Älyvarkaat. Hyvä ilta.


Keravalla studiohommat etenevät pikkuhiljaa: yksi biisi kokonaan purkissa, kahdesta puuttuu vielä laulut. Huomasin, että pitää vähän treenata tässä välissä, kun Max pannahinen on kirjoittanut niin kimurantteja lauluosuuksia etten näillä taidoilla meinaa selvitä. Sunnuntaina edessä siis laulutunti. Hyvä vaan mennä taitojensa rajoilla, tuleepahan kehitettyä itseään.

Biisiverstaan kolmas ja viimeinen intensiiviviikonloppu on nyt takana ja koko kurssi yhtä vierailuluentoa vaille paketissa. Oli kyllä ihan huippukurssi! Sai aivan uudenlaista asennetta ja otetta kirjoittamiseen ja tulipa väsättyä parisenkymmentä biisiä tässä kevään aikana. Ja erityisen hyvä mieli jäi, kun Kaiku Entertainment -nimisessä musiikkilafkassa vaikuttava Suvi Vainio kävi kuuntelemassa muutamia kurssilla syntyneitä biisejä ja antoi allekirjoittaneelle kannustavaa palautetta. Jes! Nyt jaksaa taas jatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti